Dotat cu tehnologie de ultima ora si un design mai elegant, noul Viper SRT 2012 promite sa fie un adversar puternic pentru modele de pe batranul continent european.

Se zvonea prin 2010 ca, odata cu incheiera productiei modelului Dodge Viper, legendara masina americana nu va mai fi fabricata niciodata. Cu toate ca, in tot acest timp, constructorul de masini a negat cu vehementa zvonul, nu ne-am lasat convinsi pana nu am vazut ultima creatia: Viper SRT 2013. Eh, bine, Viper SRT 2013 este aici (ok, poate nu chiar aici, ci undeva in State) si are cam tot ce ti-ai fi dorit de la un supercar: un aspect diferit, mai rafinat, mai multi cai putere, mai putine kilograme.

Lansat in aprilie in cadrul Salonului Auto din New York, noul Viper vine cu doua modele, SRT Viper si SRT Viper GTS, singura diferenta notabila dintre cele doua fiind ca cea din urma are interiorul imbracat in piele, in timp ce prima nu. Desi lansarea oficiala a avut deja loc, in momentul de fata se pregateste varianta de competite care nu se stie inca unde isi va face debutul, dar se cred ca se va intampla undeva la sfarsitul acestui an.

Daca ne uitam sub capota, vom descoperi un motor de 8.4 litri, construit in totalitate din aluminiu, cu o putere de 640 CP, un plus de 40 de CP fata de vechiul model. Viteza maxima depaseste 320 de km/h.

Viper SRT 2013 vine cu modificari si le nivelul desgnului: faruri LED concepute special pentru a semana cu ochii unui sarpe, sasiu de otel intarit, cu 50% mai rigid decat in cazul deja batranului Dodge Viper si o caroserie mai light. Concentrandu-se pe scaderea masei masinii, constructorul a folosit fibra de carbon pentru capota, plafon si portbagaj, ducand noul Viper SRT 2013 la o greutate de 1.521 kg, cu 45 kg mai putin decat vechiul model.

Eh, cum vi se pare?

Mai multe imagini gasiti in GALERIA FOTO

Sursa foto: drivesrt.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.