Va vine sa credeti?

Stim, o masina cu telecomanda suna mai degraba a jucaria unui copil decat o masina demna de luat in serios. Cu toate acestea, exista. Constructorul chinez de masini BYD a lansat o noua generatie de masini, Su Rui, care pot fi comandate de la distanta prin telecomanda.

Inainte de a va entuziasma, aflati ca telecomanda poate fi folosita de la o distanta de cel mult 10 metri, iar viteza este limitata la 2 km/h. Ok, poate nu mai suna la fel de grozav ca la inceput, dar trebuie tinut cont de faptul ca sistemul nu a fost conceput pentru a conduce masina pe distante mari (unde ar mai fi experienta condusului), ci ca o metoda de salvare pentru cei care nu exceleaza la capitolul parcare.

De ce o telecomanda daca viteza si distanta sunt limitate va veti intreba. BYD spune ca sistemul este ideal pentru parcarile supra-aglomerate cand nu exista suficient spatiu pentru a deschide portierele. Telecomanda iti va permite sa pornesti masina si sa o conduci de la distanta cu ajutorul unor taste directionale. Poate nu ne putem compara cu piata auto chineza (ca volum, nu productie), dar, gandindu-ne putin la haosul din parcarile bucurestene, un astfel de sistem nu ar fi de neglijat pe la noi

Lansat la Beijing, modelul Su Rui vine cu doua motoare, unul de 1.5 litri si unul de 1.5 litri turbocu 154 CP. Pretul varieaza in functie de modelul pe care il alegi: 10.360 de dolari in cazul primului si 15.700 de dolari pentru cel de-al doilea.

Iata si demonstratia:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.