Ideea e simpla. Daca departamentele sport ale constructorilor premium s-au ferit pana acum sa ofere diesel si sa se atinga de SUV-uri, iata ca in ultmul timp au facut pasul. Ceea ce vedeti in poze este primul S de la Audi care are sub capota un propulsor diesel. Unul foarte serios.

Audi SQ5 TDI este oferta Audi pentru un model de exceptie, care nu iese prea mult in evidenta la nivel estetic. Are mai mult rolul de a pregati clientii pentru modele Audi S diesel si pentru S-uri diesel pe SUV-uri. Probabil noua generatie Q7 (care intarzie, din cate observ) va avea si o versiune SQ7.

Sa vedem ce ofera noul Audi SQ5 TDI. In primul rand, un exterior “S”, dar in niste limite pe care eu le apreciez. Da, are 4 tevi de esapament, ceva crom in plus, dar nu-ti agreseaza ochii cu cu elemete exagerate. Asta e bine.

Sub capota este un nou propulsor (de fapt, unul existent, dar modificat serios) turbodiesel si nu pot sa nu remarc faptul ca n-a trecut prea mult timp de cand BMW M a anuntat primul motor triturbodiesel pe Seria 5, X5 si X6. E adevarat ca BMW a venit cu supraalimentare cu 3 turbine si putere maxima de 381 CP.

Audi ofera pentru SQ5 TDI tot un motor de 3 litri, V6, supraalimentat cu doar doua turbine, care produce 313 CP si 650 Nm. Nu-i la fel de impresionant ca motorul BMW M, dar sta bine la cifre. Audi SQ5 TDI accelereaza la 100 km/h in 5,1 secunde si atinge o viteza maxima de 250 km/h. Transmisia este asigurata de sistemul quattro, prin intermediul unei cutii tiptronic, cu 8 trepte.

citeste continuarea pe Motorstory.ro

Vezi aici Galeria foto cu Audi SQ5 TDI


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.