Stim toti cat de placut este un plafon transparent si deja sunt multe modele accesibile care ofera sa ceva. Perfect vara, foarte frumos si iarna, cand poti vedea cum ninge pe masina ta.

Am condus multe modele cu plafon transparent si intotdeauna am indepartat materialul textil de sub plafonul transparent, material facut pentru a izola termic masina. Chiar daca esti la volan si nu-ti permiti sa vezi avioanele de deasupra ta, senzatia de luminozitate si spatiu adusa de acest gen de plafon este superba.

Acum se profileaza o noua tehnologie pentru industria de masini si anume tehnologia OLED, dezvoltata de BASF si Philips, care presupune plafon transparent, dar format, de fapt, din diode organice emitatoare de lumina. Practic, atunci cand diodele sunt oprite, ai un plafon transparent veritabil si te bucuri de lumina si senzatia de spatiu suplimentar.

Insa, cand aprinzi aceste diode, ai un plafon luminat, si nu conventional, ci cu o lumina calda, nu deranjant de puternica.

Proiectul tehnologiei OLED pentru masini permite si aplicatii mai sofisticate si cat se poate de eco. Panelul OLED poate fi combinat cu celule solare (transparente), care pot folosi apoi pentru luminat energia stocata in timpul zilei.

O tehnologie interesanta, pe care o vom vedea intial pe modelele de lux.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.