Am mai scris despre coupe-ul pe care il dezvolta, impreuna, Toyota si Subaru. Deja au trecut niste ani de cand a fost anuntat proiectul si nu vedem decat concepte.

Insa asteptarea a cam ajuns la sfarsit, nu va mai trece mult si vom vedea cele doua modele, Subaru BRZ si Toyota FT-86, in versiune de serie. Fratii de platforma se dezvaluie si acum vedem, tot cu titlul de concept, posteriorul lui Subaru BRZ, care va debuta la Salonul Auto de la Los Angeles, luna aceasta.

Subaru promite sa arate si versiunea de serie doar o luna mai tarziu, la Tokyo. Deocamdata ne delectam cu aceasta poza, care promite un model de serie foarte interesant. Spate agresiv, cu 4 tevi de esapament (asta-i versiunea STI) si un eleron indecent de mare. Motorul este unul de 2 litri, boxer, care transmite puterea puntii spate.

Tot zilele astea au scapat pe internet si primele poze cu versiunea de serie a modelului Toyota FT-86, care va avea acelasi motor Subaru, si despre care s-a aflat cate ceva. Cum ar fi ca puterea maxima este de 200 CP/7.000 rpm, iar cuplul 205 Nm/6.600 rpm. Cum vedeti, un motor de turatie. De asemenea se pare ca greutatea modelelor va fi undeva pe la 1.250 kg.

Asadar, cifrele de mai sus sunt valabile atat pentru Toyota FT-86, cat si pentru Subaru RBZ. Mai departe, probabil fiecare din cei doi constructori va veni cu versiuni si mai puternice. Subaru sigur va avea versiunea STI.

Deci, cum suna un coupe de sub 1,3 tone, cu 200 CP dintr-un motor de turatie si tractiune spate? Ideal!

multumim: motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.