Afirmatia "cel mai.." din titlu le apartine nemtilor, care au prezentat oficial versiunea de serie a noului BMW ActiveHybrid 5. O denumire care sa individualizeze modelul, desi mai natural iti vine sa-i spui "Seria 5 hibrid".

BMW ActiveHybrid 5 este un raspuns (obligatoriu) pentru toti ceilalti hibrizi din clasa mare premium, si daca tot l-au facut cei de la BMW spune ca este si cel mai bun. Adevarul este ca are niste specificatii interesante, in sensul ca ar putea fi cumparat fara probleme si de un client care vrea performante dinamice foarte bune, nu neaparat consum record.

Masina are sub capota un motor normal, cel cu 6 cilindri in linie, de 3 litri, turbo, care produce 306 CP si 400 Nm. Acestuia i se adauga un motor electric, plasat in carcasa cutiei automate cu 8 trepte, capabil sa livreze 55 CP si 210 Nm. Propulsorul electric al lui BMW ActiveHybrid 5 este alimentat de un grup de baterii Li-Ion plasate in zona portbagajului. Tocmai din aceasta cauza, acesta are un volum de 375 litri, cu 145 litri mai putin decat un BMW Seria 5 obisnuit.

Sa vadem cum se descurca BMW ActiveHybrid 5 la capitolul performante. Pai… excelent avand in vedere ca puterea ansamblului motor clasic/motor electric este de 340 CP, cuplul fiind de 450 Nm. Masina ajunge la 100 km/h in 5,9 secunde.

In oras se poate circula doar pe baza motorului electric, dar pana la o viteza de 60 km/h si nu mai mult de 4 kilometri. Pentru a rula chiar cei 4 kilometri, viteza medie ar trebui sa fie de 35 km/h.

Motorul cu ardere interna este controlat complet automat, porneste cand este nevoie si are sistem Stop/Start pentru traficul aglomerat din oras.

citeste tot articolul pe motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.