Oamenii cu bani il asteptau de mult timp. Inca de cand a fost prezentat incredibilul Ferrari 458 Italia. Normal, dupa acest model roadster se va astepta si mai mult si va fi si mai scump.

Ferrari 458 Spider nu este doar un coupe fara plafon, ci vine cu modificari insemnate la partea din spate. Cele doua umflaturi din spatele scaunelor nu doar arata bine, ci sunt si eficiente din punct de vedere aerodinamic. Normal, la cat costa noul Ferrari 458 Spider, italienii nu s-u complicat cu chestii mai putin costisitoare.

Asta e evident si la nivelul plafonului, care nu este un soft-top, cu un hard-top retractabil, care transforma practic masina intr-un coupe. Hard-topul lui 458 Spider este construit din aluminiu, este cu 25 kg mai usor decat un soft-top si are un timp de pliere/depliere de doar 14 secunde.

Ferrari spune ca in noul Ferrari 458 Spider se poate purta o conversatie normala, cu plafonul ascuns, si la peste 200 km/h. Toti ne dorim sa verificam asta..

Din punct de veder tehnic, totul este la fel ca in cazul coupe-ului, adica sublim. V8 de 4,5 litri, care produce 570 CP/9.000 rpm si 540 Nm/6.000 rpm, cutie F1, cu dublu-ambreiaj si 7 trepte, diferential electronic.

Ferrari 458 Spider accelereaza pana la 100 km/h in cam 3,5 secunde si ajunge la peste 320 km/h. Daca intereseaza pe cineva, consumul mediu este de 11,8 litri/100 km.

multumim: motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.