In aceasta vara este aniversarea de 35 de ani a unuia dintre cele mai apreciate modele de clasa mica, Ford Fiesta. Iar Ford are motive sa considere Fiesta un succes absolut. Din 1976, cand a debutat productia primei generatii si pana in prezent au fost produse 15 milioane de exemplare Ford Fiesta, un milion de masini fiind trecut in contul actualei generatii (a sasea), care a debutat in 2008.

Prima generatie Ford Fiesta a fost produsa la uzina Ford din Valencia (Spania), masina fiind o adaptare la criza petrolului din acele timpuri (1976). Astazi, marea majoritate a productiei are loc la uzina din Cologne (Germania), dar Fiesta mai este produs si in Nanjing (China), Rayong (Tailanda) si Cuautitlan (Mexic).

Noi nu putem decat sa-i spunem “la multi ani” si sa mai vedem inca o data generatiile de pana acum. Le stiti, generatiile si 3 si 4 au fost foarte prezente pe strazi in primii 10 ani dupa Revolutie.

multumim: motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.