Mini a prezentat astazi cel mai nou si mai sportiv model din gama, numit, simplu si la obiect, Mini Coupe. E adevarat ca masina a mai fost prezentata si acum doua saptamani, dar atunci pozele au fost cu masina camuflata. Astazi o putem vedea in toata splendoarea. Si nu arata rau, cred eu. Oricum, clientii Mini doresc forme deosebite, vor ceva neconventional.

Este de admirat modul in care si-a completat Mini gama. Nu stiu cum vor fi primite modelele din ultimul timp, dar e clar ca Mini doreste extinderea poate si mai departe de ceea ce vedem in prezent. Acum ceva timp a venit Countryman, cu tractiune integrala, 4 usi si loc suficient pentru familisti, iar acum vine exact opusul, model sport, coupe, cu doua locuri.

Este adevarat ca noul Mini Coupe nu place tuturor, dar nici nu trebuie. Este facut pentru un anume gen de oameni si acolo, in segmentul lui trebuie sa reuseasca, fara sa tinteasca recorduri de productie.

Masina este joasa, cu plafon caruia britanicii ii spun “tip casca”, cu eleron care se ridica la peste 80 km/h si un spate destul de dur, acestea fiind elementele distinctive.
La nivel tehnic, numai motoare sportive. De fapt, unul singur, pe benzina, acopera mai multe versiuni, de la 122 CP, pana la cei 211 CP ai versiunii John Cooper Works.

Si fanii diesel-ului au la dispozitie un 2 litri de 143 CP, care promite un consum mediu de 4,3 litri/100 km.

Cam atat despre noul Mini Coupe, va las cu galeria foto

Sursa: motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.