Nu va trebuie confirmari oficiale pentru a sti ca in Romania se circula incet si prost. Drumurile prost intretinute si mult prea putinii km de autostrada, duc la scaderea vitezei medii cu care se circula prin Romania. Dar, in acelasi timp, consumul de combustibil creste pentru soferii romani.

Viteza mai mica, consum mai mare

Paradoxal? Deloc! Pe masura ce drumurile proaste sunt mai aglomerate este inevitabil ca nivelul consumului sa creasca. In afara de cele 2 autostrazi si cateva drumuri europene decente, mergem pe drumuri proaste si aglomerate. Iar atunci cand trebuie sa stai zeci de kilometri in spatele unui tir sau chiar a unui tractor, consumi mai mult. De asemenea, pe drumurile proaste e greu sa mergi constant. In general, tragi tare pe unde se poate si franezi cand n-ai unde sa te duci. Asta inseamna consum mai mare.

Da, pe autostrada, la 130 km/h consumi mai mult decat la 90 km/h. DAR!! mai exista un aspect. Pe autostrada poti merge constant cu 130 km/h, in vreme ce pe cele mai multe drumuri nu poti mentine viteza de 90 km/h constanta. Franezi, din diferite motive (aglomeratie, masini mari, carute, gropi), dupa care accelerezi. Si in acest fel consumi mai mult.

Asa se explica faptul ca strainii, care folosesc retele mari de autostrazi, inregistreaza un consum mai mic de combustibil.

Sursa: motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.