Volvo le-a aratat chinezilor, in premiera, conceptul Universe. Despre care nu stim mare lucru, cu exceptia faptului ca prefigureaza un viitor model de serie, cel mai pretentios din intreaga gama a suedezilor, evident inlocuitor pentru deja batranul S80.

Asadar, conceptul Universe va deveni un succesor al lui S80, in clasa mare, si va fi un varf tehnologic al celor de la Volvo. Nu prea curand, totusi, Volvo spune ca modelul de serie va debuta peste cativa ani.

Ce atrage imediat atentia este silueta clasica a lui Volvo Concept Universe. Din lateral, cel ptuin, arata foarte clasic, cu o capota lunga, si o “taietura” conservatoare a acesteia. As remarca si forma clasica a partii frontale, la nivel de ansamblu. In schimb, ca detaliu, farurile sunt inovatoare, facute in asa fel incat par o sectiune separata a grilei frontale.

Sigur, ceea ce vedem noi acum este un concept, modelul de serie va arata destul de diferit ca detalii, dar cam asta e ideea generala. Cel mai mult imi plac stipurile spate, par “vii”, par organice si ma gandesc la faptul ca al treilea stop de frana, cel pus sus sau jos pe luneta, ar putea fi facut ca o linie luminoasa care sa incadreze luneta, o margine luminoasa a acesteia.

Va imaginati, nu stim nimic despre motoare sau alte sisteme inovatoare. In mod sigur vor exista, dar, am mai spus, va dura ceva timp pana vom vedea masina in productie de serie, de-asta suedezii nu vor sa spuna inca de pe acum ce pregatesc la nivel tehnic.

In orice caz, Volvo Concept Universe este o aparitie. Va place?

multumim: motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.