E pura imaginatie, dar parca ne lasa un gust amar in gura cand vedem ce fac rusii cu aurul si cand stim cum au plecat candva, vagoanele incarcate pana la refuz cu superbul tezaur autohton..

Ce fac rusii cu aurul nostru..

Intr-un viitor oarecum utopic, fiecare configurator auto va avea la sectiunea vopseluri optiunea Gold. Real gold - 45.000$. Dupa extra optiuni si extra taxe, pretul masinii a ajuns la 30.000, cu vopseaua care face blink blink cand se ruleaza cu viteze mici, cat sa vada toata lumea, pretul ajunge pe la 75.000$. Afacere curata.

Da, este o afacere curata si nu ne referim aici la fotbalistii (stim noi care, ca doar Galas are SLR acoperit in crom) ci la rusii bogati sau la seicii care dorm pe pungi uriase de petrol. Pentru ei, un BMW nu reprezinta mare lucru, dar un BMW poleit cu aur este ideal pentru a demonstra puterea, chiar daca numai financiara, a detinatorului. Cel mai nou exemplu este un M5 pozat pe strazile din Moscova, menit sa-i faca putina concurenta Porsche-ului care, pe deasupra, prezinta si motive florale. Asta dupa ce v-am aratat in urma cu ceva timp un Mercedes C63 AMG aurit, made in Dubai, taramul tuturor posibilitatilor..
Partea cea mai interesanta este ca, potrivit EnglishRussia, la decorarea Porsche-ului s-ar fi folosit aproximativ 18 kilograme de aur. Potrivit BNR, gramul de aur este 90 RON. Dupa un calcul simplu, ajungem la o investitie de 1,620,000 RON. Tot potrivit BNR, la un curs euro=4,17 RON, ajungem la 388,489 euro. Va vine sau nu sa credeti, atat a platit detinatorul Porsche-ului pentru a-si imbodobi bolidul.

La fel de utopic ca si viitorul mentionat mai sus, putem construi si un mic scenariu. E pura imaginatie, dar parca ne lasa un gust amar in gura cand vedem ce fac rusii cu aurul si cand stim cum au plecat candva, vagoanele incarcate pana la refuz cu superbul tezaur autohton..Dar sa lasam nostalgia si mahnirea la o parte si sa privim C63-ul, BMW-ul si Porsche-ul (primul Dubai, ultimele Rusia) in pozele din galeria foto..

poze:[englishRussia]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.