Vine iarna si nu prea ne arde noua de decapotabile, insa noul Mini Cooper Convertible ne duce cu gandul la plaja, fete frumoase, bauturi racoritoare si curse nebune sub cerul liber.

Vine iarna si nu prea ne arde noua de decapotabile, insa noul Mini Cooper Convertible ne duce cu gandul la plaja, fete frumoase, bauturi racoritoare si curse (ne)bune sub cerul liber.

BMW a inceput sa puna un accent deosebit pe Mini. E adevarat ca au reusit sa vanda peste 160.000 de unitati Cooper si nu au de ce sa se culce pe o ureche, insa noutatile oferite de divizia Mini ne-au impresionat pana peste masura. Dupa SUV-ul Crossfire si minunata interfata Center Globe (prototipuri), in scurt timp vom avea doua optiuni excelente in categoria compactelor decapotabile: Convertible si S Convertible! Sa nu te auzim ca sunt masini de fete..

Mini a anuntat oficial ca modelul Convertible va fi disponibil incepand cu luna martie a anului viitor, in doua variante de motorizari, ambele pe benzina. Noul Cooper decapotabil este mai atragator, mai primitor si mai sprinten chiar si prin orasele aglomerate. Plafonul din material textil poate fi coborat sau ridicat cand masina stationeaza sau ruleaza la viteze mai mici de 20 km/h. Soferul are optiunea de a rula (manual) numai o parte din panza speciala, pentru a se bucura putin de razele calde ale soarelui.

Mini Convertible primeste lejer patru ocupanti, cu mentiunea ca cine sta in spate nu are la dispozitie usi separate. Cand vremea este frumoasa, ce poate fi mai placut decat sa te arunci direct peste caroserie, fara sa deschizi nicio usa ca sa ajungi pe scaunele din spate? Mai mult decat atat, Mini a pus un Openometer, care indica numarul de ore parcurse fara plafonul din panza, asa, ca sa te lauzi la prieteni.

Spuneam ca vor exista doua variante de Cooper Convertible, pe care le vom vedea si la salonul auto de la Detroit, din ianuarie. Convertible simplu va avea un motor 1.6 (1.598 cc) cu tehnologia Valvetronic. Motorul livreaza maxim 118 CP la 6.000 rotatii pe minut si asigura o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 8.9 secunde. Viteza maxima in cazul optarii pentru o cutie de viteze manuala, va fi de 200 km/h. In caz ca se alege o cutie automata, viteza maxima este de 190 km/h.

Citeste si:
Fata oraselor, schimbata la 180 de grade prin arta stradala: 10+...
Fata oraselor, schimbata la...

Modelul S Convertible ofera un motor mai puternic, ce livreaza 172 CP la 5.500 rotatii. Cooper S ajunge de la 0 la 100 km/h in 7 secunde si are o viteza maxima de 222 km/h (cutie manuala), respectiv 217 km/h (automata).

Se pare ca Mini Cooper Convertible va costa aproximativ 24.000 $, iar varianta S, 27.000 $. Te-ai da cu asa ceva?

Articol de: Ianis


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.