Nu trebuie sa va surprinda deloc faptul ca exista masini eco mai rapide chiar decat un Porsche 911.

Nu trebuie sa va surprinda deloc faptul ca exista masini eco mai rapide chiar decat un Porsche 911. Am ales acest reper deoarece reprezinta un simbol si, mai nou, constructorul german a declarat ca intentioneaza sa produca bolizi dotati cu motoare electrice capabile sa dezvolte sute de cai putere.

911 ajunge de la 0 la 100 km/h in aproximativ 4.5 secunde. Pare greu de crezut ca o masina all electric poate fi mai rapida decat acest monstru echipat cu un propulsor pe ardere interna. Si totusi..

TZero de la AC Propulsion avea in 1997 un motor electric ce functiona pe baza de baterii plumb-acid. Acel model ajungea de la 0 la 100 km/h in numai 4 secunde. Prin 2003, AC Propulsion a trecut la baterii lithium-ion si TZero a devenit si mai rapida, atingand suta de km pe ora in 3.6 secunde. Pacat insa ca numai trei astfel de masini au fost construite..

Tesla Roadster a atras atentia lumii intregi cu forma sa atractiva si performantele iesite din comun. Dotata cu un motor electric de 185 kW (248 CP) proiectat sa ajunga pana la 14.000 de turatii pe minut, Tesla ajunge la 100 Km/h in 3.9 secunde. Dar stati sa vedeti ce urmeaza..

Ultimate Aero AV este mandria companiei Shelby Supercars. Motorul electric pozitionat in partea posterioara dezvolta 500 de cai putere, propulsand bolidul la viteze de peste 300 km pe ora. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in numai 2.98 secunde! Si cand te gandesti ca Shelby vrea sa construiasca un model Aero AV echipat cu doua motoare a cate 500 CP fiecare..Oare ce baterii pot alimenta asemenea motoare?

Tango este atat de ingusta incat se poate strecura cu usurinta peste tot, infuriindu-i pe ceilalti soferi cu abilitatile sale extraordinare. Ne cam indoim insa de stabilitatea ei in curbele stranse..Chiar daca pare un pic ciudat, Tango pleaca mai repede decat un 911. Ajunge la suta de km in 4 secunde.

Citeste si:
Asa se testeaza un Porsche inainte de a deveni un Porsche
Asa se testeaza un Porsche...

Wrightspeed X1 poate fi visul oricarui sofer. Construita pe platforma Ariel Atom, X1 detine un motor electric care accelereaza bolidul de la 0 la 100 km/h in 3.03 secunde! Wrightspeed este in momentul acesta numai un prototip care probabil, nu va vedea niciodata lumina zilei ca produs de serie. Pacat..


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.