Chevrolet va arunca pe piata hibridul Volt, care va consuma curent de numai 2 centi pe mila!

Chevrolet va arunca pe piata hibridul Volt, care va consuma curent de numai 2 centi pe mila!

Acumulatorul intern de 16 kWh asigura o autonomie de aproximativ 40 mile, iar dupa consumarea acestuia, Chevy Volt isi continua linistit drumul gratie unui generator care utilizeaza motorina pentru a alimenta motorul electric E85, dar si pentru a incarca bateria din mers!

Motorul lui Volt livreaza o putere echivalenta cu 150 CP, in conditiile unui zgomot emis aproape inexistent. Multi vor considera acest aspect drept un neajuns, dorind o masina care sa toarca precum un Maserati. Insa pe viitor ar fi bine daca autovehiculele nu ar polua nici prin noxe, dar nici prin zgomot.

Iata mai jos un videoclip cu Volt in actiune:

Masina celor de la Chevrolet arata excelent la exterior, dar si la interior: afisaj digital, display touchscreen, buton pentru pornirea motorului si schimbator de viteze parca rupt de pe consola unui avion. Volt va intra in productia de serie la sfarsitul anului 2010. Pretul nu se cunoaste inca, insa cunoscatorii il situeaza undeva la 40.000 de dolari.

Sursa: PLUGIN


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.