Cine isi inchipuia ca Toyota se va opri la Aygo in privinta dimensiunilor minime ale unei masini, trebuie neaparat sa vada noua IQ.

Cine isi inchipuia ca Toyota se va opri la Aygo in privinta dimensiunilor minime ale unei masini, trebuie neaparat sa vada noua IQ.

Se poate vorbi si de design in cazul noului model IQ, dar ce atrage cu adevarat atentia sunt dimensiunile. Noul model de clasa supermini masoara putin sub 3 metri lungime (2.985 mm). Ca sa aveti un termen de comparatie trebuie spus ca Toyota Aygo are o lungime de 3.405 mm, sensibil mai mult decat noua IQ.
Cu toate acestea IQ are un ampatament de 2 metri, datorita in special rotilor plasate la extremele caroseriei.

IQ, a carei productie de serie va incepe spre sfarsitul acestui an, este un model strict pentru deplasarile urbane si va avea 2 motorizari mici, pe benzina si diesel, ale caror emisii de CO2 vor fi in jurul valorii de 100 g/km.

Interiorul este structurat mai putin dupa principii estetice si mai mult dupa necesitati de spatiu. Avand in vedere lungimea masinii, habitaclul poate transporta doar 3 adulti si eventual un copil.

Cei de la Toyota afirma ca vor sa vanda 100.000 de exemplare IQ in primul an complet de productie, masina fiind disponibila si in Europa. Niponii vizeaza 5 stele la testele de impact EuroNCAP, dar e greu de crezut ca IQ va reusi aceasta performanta avand in vedere dimensiunile foarte mici ale caroseriei.

Sursa: sotto.ro

Citeste si alte articole pe SOTTO:

1. BMW se gandeste sa produca masini low-cost, dar premium!
2. Alfa Romeo Mi.To: Mini are acum un concurent pe masura!
3. Compresoare pentru Ferrari 430 de la Novitec Rosso


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.