Producatorii chinezi prezenti la Frankfurt au expus masina care a generat atatea controverse si pentru care au fost amenintati de BMW ca vor fi dati in judecata.

Producatorii chinezi prezenti la Frankfurt au expus masina care a generat atatea controverse si pentru care au fost amenintati de BMW ca vor fi dati in judecata.

Standul China Automobile este de fapt un mic colt de hala in care au fost ingramadite vreo 4 masini. Ingramadite la propriu, pentru ca abia ai loc sa te misti printre ele si abia le poti deschide usile. Masina in cauza este CEO, o copie “eleganta” a lui BMW X5.

Cand li s-a cerut socoteala pentru aspectul masinii, chinezii au raspuns ofensati ca masina este perfect legala. De ce? Pentru ca a fost aprobata de guvernul chinez. Reprezentantii constructorului au mai precizat ca masina nu se vinde in Europa, asa ca nu poate afecta vanzarile lui X5. Afirmatie cam departe de adevar, pentru ca, daca vreti, puteti cumpara CEO si in Romania.

Mai mult chiar, CEO a fost expus la Frankfurt. Masina arata foarte mult a BMW X5. Nu o poti confunda insa, pentru ca partea frontala nu este copiata fidel, cu toate ca spatele este foarte asemanator cu cel al lui X5.

Oricum, desi alura nu lasa nici un dubiu asupra sursei de inspiratie, privit ca ansamblu CEO pare (probabil ca si este) mai fragil decat X5. Interiorul este o “poezie” completa. Alt design al bordului, dar calitatea asamblarii si felul in care sunt puse comenzile arata foarte ieftin.

Tot pipaind plasticele din interior am ajuns la bancheta din spate unde spatarul se desprinsese de suportul sau si, daca erai foarte curios, puteai arunca o privire in portbagaj. Asta la o masina noua al carei pret este de 26.000 de euro. Mult sub pretul lui X5, dar si mult prea mult ca sa merite cumparata - parerea mea.

La masinile chinezesti expuse la Frankfurt veti mai remarca asemanari cu unele modele cunoscute, cum ar fi RAV4.

Autor: Dan Damian
Sursa: sotto.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.