Poate ca unele masini de serie ale celor de la Citroen nu sunt tocmai pe placul tuturor, dar francezii promit sa schimbe asta, aratand linii de design deosebite, prin intermediul conceptelor.

Poate ca unele masini de serie ale celor de la Citroen nu sunt tocmai pe placul tuturor, dar francezii promit sa schimbe asta, aratand linii de design deosebite, prin intermediul conceptelor.

Ultima creatie a designerilor de la Citroen este conceptul C5 Airscape, un cabriolet care chiar atrage atentia. Foarte elegant, cu o linie cursiva si puternica, C5 Airscape isi arata legatura cu modelul C5 doar la partea frontala, prin forma blocurilor optice si la nivel de spatiu, putand acomoda 5 persoane. In rest, desi are in denumire indicativul C5, conceptul propune o cu totul alta masina, unui cu totul alt public.

Conceptul este propulsat de un motor V6 turbodiesel, de 2,7 litri, care dezvolat 208 CP si 440 Nm si care este cuplat la o cutie de viteze automata, cu 6 trepte. Interesant este ca inginerii francezi au dotat masina cu un sistem care opreste motorul atunci cand soferul merge cu mai putin de 6 km/h si tine piciorul pe frana. Propulsorul porneste instantaneu cand pedala de frana este eliberata.

De asemenea, Citroen se lauda cu un sistem de control al tractiunii, denumit Snow Motion, despre care spun ca apropie performantele masinii, pe suprafete cu aderenta scazuta, de cele ale unei masini cu tractiune integrala. Asta e cam greu de crezut...

Cei de la Citroen nu au spus nimic despre o eventuala productie in serie a lui C5 Airscape, dar nu e deloc exclus ca acest lucru sa se intample, in primul rand pentru ca Citroen nu are in segmentul cabrioletelor decat modelul C3 Pluriel si in al doilea rand pentru ca C5 Airscape nu are prea multe detalii futuriste, fiind oarecum pregatit pentru productia in serie.

Sursa: sotto.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.