Bentley Brookland reprezinta un nou model care marcheaza intoarcerea companiei britanice pe piata coupe-urilor de lux.

Bentley Brookland reprezinta un nou model care marcheaza intoarcerea companiei britanice pe piata coupe-urilor de lux si isi reafirma pozitia de lider al coupe-urilor exclusiviste.

Ultima creatie a celor de la Bentley reprezinta o masina conceputa in stilul britanic, pastrand proportiile tipice fabricantilor de masini, in special de lux, din aceasta tara. Bentley revine la liniile clasice, preluate de la modelele din anii '20. Imbinarea clasicului cu modernul se pare ca ii reuseste din nou. Dar cum luxul nu poate fi scos „pe banda”, se vor crea numai 550 astfel de exemplare. O nota „clasica a Bentley-ului trebuia sa fie sportivitatea. Astfel, echipa de ingineri a creat cel mai puternic motor fabricat de Bentley, un V-8 de 6761cc, care poate oferi 537 cai putere la 4000 rpm. Acesta va pune in miscare corpul sportiv oferit pe Brooklands. Motorul V-8 al celor de la Bentley are o istorie foarte lunga, fiind prima data lansat in anul 1959 si avand atunci o capacitate de 6.23 litri. De-a lungul timpului acest motor a fost mereu imbunatatit si modificat, pana la forma de astazi, care reuseste sa dezvolte cea mai mare forta din istoria companiei.

Fiecare Brooklands coupe va fi asamblat manual, pastrand in acest fel traditia companiei. Se asteapta ca livrarile primelor modele sa inceapa la inceputul anului 2008. Exteriorul impresioneaza, jantele de 20 ofera impresia unei masini extrem de sigura pe ea, care nu te va dezamagi atunci cand situatia o cere. Cu un spatiu vitraliat mare, vizibilitatea nu va reprezenta o problema atunci cand te afli la volanul acestui coupe.

Designerii care s-au ocupat de interior au incercat sa ofere cel mai mare nivel de confort si spatiu. Astfel, spatiul interior a fost marit la noul Bentley Brooklands, atat in fata cat si in spate, fata de Bentley Continental R coupe. La acest moment spatiul pentru picioare, genunchi si cap depaseste spatiul oferit de orice alt model de coupe de lux, fiind suficient pentru 4 adulti sa calatoreasca fara probleme. Scaunele din spate sunt separate, intre ele fiind plasata o consola care ofera atat spatiu de stocare cat si loc pentru pahare.

Interiorul este realizat de asemenea manual, iar clientii pot alege designul dintr-o gama foarte variata de materiale si culori, optinile fiind disponibile chiar si in cazul centurilor de siguranta. Pentru a aminti totusi ca este un Coupe, modelul celor de la Bentley va avea mai multe elemenete interioare care vor spori sportivitatea cum ar fi pedalele de aluminiu.

Bentley a reusit sa creeze din nou o masina care sa impresioneze. Tipic englezeasca Bentley Brooklands, atat prin designul clasic imbinat foarte bine cu elemente moderne, cat si prin motorizare, numarul limitat de masini se va adresa pretentiosilor care vor dori sa achizitioneze o masina pe care o vor putea configura asa cum isi doresc, si care cu siguranta va atrage priviri cand se va afla in miscare.

Articol de Andrei Dutulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.