Monstruozitati pe roti.

Englezii sunt de neoprit cand vine vorba de monstruozitati pe roti. Rapom V8 este ultima creatie de acest tip.

Credeati ca aparitia unui motor de mare putere pe o motocicleta este absurda? In acest caz trebuie sa va pregatiti pentru ce urmeaza.

Imaginati-va o motocicleta de 454 de kilograme (denumita Rapom) dotata cu un motor V8 supraalimentat de 8.2 litri care functioneaza pe baza de alcool si care ajunge la 1200 de cai putere! Ei bine, iat-o in toata splendoarea sa! Desi Rapom V8 este, din punct de vedere tehnic, perfect legal pentru rularea pe sosele, el este utilizat doar pentru ca stapanul, creatorul si pilotul sau, britanicul Nick Argyle, sa ajunga la o cursa de dragstere organizata saptamanal.

Acesta spune ca Rapom a fost construita in garajul propriu iar din cauza faptului ca ocupa foarte mult spatiu, celelalte proiecte au trebuit reduse la maximum ca dimensiuni. "Nu aveam deloc spatiu in garaj dupa ce am construit Rapom. Desi aveam de gand sa cumpar un motor nou pentru acesta, sotia mi-a spus ca ar fi interesant sa il folosesc pe cel pe care il aveam deja: un propulsor utilizat de Monster Truck-uri. In ciuda dimensiunilor mari, mi-am propus sa realizez acest lucru si am reusit", declara englezul.

Autor: Mircea Mester
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.