Viitorul lumii auto apartine tinerelor talente.

Iata cu ce se va prezenta Institutul European de Design la Salonul de la Geneva.

Institutul European de Design din Torino se va prezenta la Salonul Auto de la Geneva cu un stand propiu pentru a patra oara consecutiv.

Exponatul de baza va fi conceptul beON - emotional hibrid, proiectat de studentii de Masterul de Design in Transporturi. Realizarea acestui proiect (foto) este rezultatul muncii in anul universitar 2005-2006.

BeOn este un concept de 3,86 metri lungime, 2,10 latime si 1,60 inaltime, gandit sa indeplineasca exigentele ambientului, in timp ce aduce o imagine sportiva, agresiva alaturi de caracteristicile off-road. Motorizarea hibrida, electrica si termica, este imbunatita prin sistemul care permite redirectionarea energiei consumate in timpul franarii.

BeOn este proiectul a 19 studenti coordonati de directorul de design de la Brunswick Boat Group, Carsten Astheimer si Luca Borgogno, designer Pininfarina. Acest proiect a fost ales de o comisie a Institutului dintre alte 18 prezentate. Alaturi de beOn, in standul Institului European de Design de la Geneva vor sta si trei prototipuri McLaren, realizate pentru Centrul de Tehnologie de la McLaren.

Autor: Robert Gherghe
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.