Siemens a dezvoltat un sistem care este capabil sa citeasca indicatoarele de viteza de pe marginea soselei, incetinind masina daca e nevoie.

Siemens VDO a dezvoltat un sistem care este capabil sa recunoasca indicatoarele rutiere si sa determine masina pe care o conduci sa actioneze in consecinta. Deocamdata, sistemul este concentrat pe recunoasterea indicatoarelor care indica limitele de viteza.

Modul de functionare este oarecum simplu: o minicamera integrata in grila frontala �citeste� semnalele de pe intreaga latime a strazii si, cand ajunge la concluzia ca unul dintre acestea este un indicator de limitare a vitezei, actioneaza in consecinta, transformand cifrele indicate in valori digitale.

Aici intervine cel de la volan. Acesta are posibilitatea de a alege intre un simplu senzor luminos care sa il avertizeze in legatura cu faptul ca viteza legala este incalcata si un sistem care intervine automat in pachetul cruise control pentru a reduce imediat viteza.

Sistemul este inca in faza de teste, intrarea acestuia pe piata urmand sa aiba loc in maximum doi ani.

Un articol de Mircea Mester
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.