John Hind a trecut pe Strada "Oh, Lord!" si s-a plimbat pe Aleea Balatan Datuk Patinggi Abang Haji Abdilah Bin Datuk Bandar Abang Haji Mohammad Kassim.

Statele Unite

In Arkansas puteti conduce pe "Creasta constipatiei", dupa care sa o luati in jos pe drumul "Departe de toaleta" - un semn clar ca meniurile fast food ii constipa pe americani. Tot ei mai au si placerea macabra sa conduca, probabil foarte incet, pe strazi ca Umbrele Mortii, Plina de Sange sau O, Doamne!. In tara celor celebri, e usor sa ajungi pe strada. Un exemplu este si Tupac Lane sau Joey Ramone Place. Pentru cei mai carcotasi, e greu sa nu se lege de Bulevardul San Francisco Beach Blanket Babylon. Cool!

MAREA BRITANIE

Localitatea Yeadon, din apropiere de Leeds are o strada ce se numeste simplu Fotbal. In York cea mai scurta strada are cel mai lung nume si anume - Whipmawhopmagate. Undeva mai in sud, "Back of the Walls" este mai cunoscuta sub numele de "Wack of the Balls" - desigur cu o conotatie sportiva. Numele Ha- Ha Road al unei strazi din Woolwich vine de la faptul ca multi soferi au parasit aici drumul iesind in decor. Oare ce o fi de ras aici?

IRLANDA

Multe din numele interesante de strazi din Dublin, ca de exemplu Dunghill Lane, Bog Street, Murdering Lane, Bumbaliff's Lane si Maccgillamocholmog au fost schimbate cu alte nume mai normale. Totusi, daca intrebi un localnic cu doua beri Guinness la bord, sunt sanse mari sa ajungi totusi pe o astfel de strada. Plictisitoarea strada Off Lane a primit numele lui Henry Moore, conte de Drogheda. Nu de alta, dar pana acum existau strazile Henry, Moore, Conte si Drigheda.

RUSIA

Mai mult ca sigur ca fostii comunisti sunt fani John Lennon. Altfel nu se explica cum o strada din Chelyabinsk, un oras industrial din Muntii Urali, ii poarta numele, inainte numindu-se Uniunea Sovietica. Ba, mai mult, in lacul din apropierea orasului a fost amplasat un submarin galben. Se pare ca ideea le-a venit de la Valery Yarushin, un muzician rus care seamana mult cu John Lennon. Oricum, membrul grupului Beatles poate sta linistit, pentru ca exista strazi care-i poarta numele si in Ucraina, Serbia sau Bulgaria.

IRAN

Egiptul a inceput sa aiba relatii diplomatice cu Iranul doar in 2004, dupa ce numele strazi Khaled Eslamboli a fost schimbat in Intifada. Eslamboli l-a asasinat pe Sadat, presedinte al Egiptului. Nici consulul Marii Britanii in Iran nu a fost foarte fericit cand Strada Churchill, unde era amplasata ambasada tarii sale, a fost redenumita in Strada Bobby Sand. Asociatia arhitectilor din Teheran a depus chiar un protest la consiliul local, spunand ca nu este legal sa se schimbe asa numele strazilor.

VIETNAM

Strazile din Saigon au, de cele mai multe ori, numele produselor care se gasesc de cumparat in zona: Hang Mam (Strada Sos de Peste), Duong Dhan (Strada Prostituatelor) sau Hang Ruoi (Strada Viermilor). Un vechi cartier Saigon poarta numele de 36 de strazi, dar nimeni nu stie de ce, pentru ca in realitate sunt de doua ori mai multe. O idee ar fi ca 9 inseamna mai multe, iar noua ori patru (directii) inseamna 36, iar 3 si 6 sunt de asemenea mai multe. Asa ca 36 de strazi inseamna de fapt "Cartierul vechi cu mai multe strazi". Ati inteles?

AUSTRALIA

Melbourne nu mai este demult singurul oras cu o strada cu numele formatiei AC/DC. Si spaniolii au Calle de AC/DC in oraselul Leganes. Oricum, strazile din vestul Australiei reflecta clar umorul tipic australian: Wet beaver Creek sau Chinaman's Knob Road. In acelasi timp, au fost pastrate si unele denumiri bastinase care, trebuie sa recunoastem, sunt mult mai simple: Carbethon (Strada Bucurosilor), Aloomie Alkoomie (Strada Dragut), Kinka (Strada Chicotelilor). Nebunie!

MALAEZIA

In orasul Kuching, din zona Sarawak, autoritatile locale au prostul obicei sa dea strazilor numele unor personalitati decedate. In ultimul timp, au ales doar personalitati cu nume din ce in ce mai mari, ceea ce face ca orientarea sa fie foarte dificila. Ganditi-va ca trebuie sa faceti dreapta pe Bulatan Datuk Temenggong Abang Kipali Bin Abang Abang Akip, apoi stanga, pe Balatan Datuk Patinggi Abang Haji Abdilah Bin Datuk Bandar Abang Haji Mohammad Kassim. Oricum, semnele sunt atat de mari incat nu aveti cum sa le ratati.

Autor: John Hind
Sursa: topgear.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.