La finalul cursei pe care a castigat-o la Monza, Michael Schumacher si-a anuntat retragerea din Formula 1 la finalul acestui sezon.

La finalul cursei pe care a castigat-o la Monza, Michael Schumacher si-a anuntat retragerea din Formula 1 la finalul acestui sezon.

Michael Schumacher va spune adio posturii de pilot in Formula 1 la finalul sezonului 2006. Germanul si-a facut publica decizia la finalul Marelui Premiu al Italiei, pe care pilotul Ferrari l-a castigat fara probleme. Cuplul de piloti ai scuderiei in 2007 va fi format din Kimi Raikkonen, care a semnat un contract valabil pana in 2009, si Felipe Massa, care si-a prelungit actuala intelegere pana in 2008.

A 15-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1 a inceput sub semnul polemicii legate de retrogradarea lui Fernando Alonso pe grila de start din cauza unei presupuse obstructii in calificari, "victima" fiind chiar colegul de arme al lui Michael Schumacher, Felipe Massa. Desi reluarile TV nu au aratat nimic neobisnuit in turul de pista pe care Fernando l-a petrecut in fata lui Massa, oficialii de cursa de la Monza au decis ca spaniolului sa ii fie anulati primii 3 timpi din calificari, astfel ca acesta a fost nevoit sa porneasca in cursa de pe locul al zecelea.

La start, Kimi Raikkonen, aflat in pole, a pornit foarte bine, ajutat fiind si de startul slab al lui Schumacher, germanul fiind depasit de Heidfeld. Pilotul Ferrari si-a revenit insa pana in primul viraj si a recastigat pozitia a doua. De cealalta parte, duelul la distanta dintre Alonso si Schumacher incepea sa devina unul ascutit in conditiile in care spaniolul a urcat rapid de pe 10 pe 5. Marea surpriza a startului a fost insa Robert Kubica, care a urcat pe locul al treilea, in fata lui Massa.

Mai mult, primele intrari la boxe au insemnat si primele tururi realizate de Kubica din postura de lider al cursei, polonezul intrand printre ultimii la standuri. Datorita faptului ca a intrat dupa Raikkonen, Schumacher a preluat fotoliul de lider, pe care urma sa il retina pana la finalul cursei.

Cand toata lumea astepta o revenire a lui Alonso, spaniolul de la Renault reusind sa treaca pe a treia pozitie dupa cea de-a doua intrare la boxe, motorul pilotului iberic a cedat si acesta a fost nevoit sa abandoneze. Cele 12 puncte avans pe care le detinea inaintea Marelui Premiu al Italiei au devenit astfel doar doua, cu trei etape inaintea finalului de sezon. Mai mult, scuderia Ferrari se afla acum in fruntea clasamenului general la constructori.

Michael Schumacher a reusit astfel sa isi adjudece al 90-lea Mare Premiu al carierei si ultimul la Monza. Kimi Raikkonen a terminat al doilea, in fata surprizei Robert Kubica. Urmeaza trei etape de foc in care Schumacher si Alonso se vor duela la sange pentru titlul suprem in Formula 1.

Un articol de Mircea Mester
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.