Z4 M Coupe are un alter-ego cu gena de competitie, clonat dupa 66 de ani.

DESPRE CURENTUL DE DESIGN BMW FLAME SURFACING s-a vorbit destul de mult, adica a fost criticat destul de mult. Se pare insa ca, in sfarsit, bavarezii au gasit un model la care acest design sa se potriveasca destul de bine.

Acesta este Mille Miglia Concept Coupe, un prototip ce omagiaza foarte elocvent masina 328 Touring Coupe ce a castigat celebra cursa in 1940. Creat pentru a fi prezentat concomitent cu reeditarea celebrei curse in acest an, prototipul BMW utilizeaza o platforma tehnica usor modificata a proaspat lansatului luna aceasta Z4 M Coupe.

BMW a modificat in special admisia si evacuarea masinii pentru a-i conferi acesteia un sound de competitie mai autentic. Plafonul ce se poate da la o parte permitand accesul in masina poate arata la o simpla privire ca o alta fantazie a unui designer lasat liber sa se exprime, insa de fapt exista un motiv constructiv bine intemeiat.

Sistemul elimina nevoia pentru portiere si astfel caroseria este mai usoara, iar rigiditatea torsionala este mai mare. Mai putin vizibila este tehnologia utilizata pentru constructia caroseriei, realizata din plastic ranforsat cu fibra de carbon. Iar farurile foarte inguste sunt compuse din leduri, cantaresc foarte putin si au permis realizarea unor panouri de caroserie ample, neintrerupte.

In interior, simplitatea modelului de curse 328 a intalnit materialele contemporane. Otelul inoxidabil este folosit pe langa pielea de taur netratata si Lycra.


Autor:
BBC Top Gear
Aparut: Numarul 14 - Iulie 2006
Sursa: topgear.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.