S-a lansat prima sportiva 100% electrica. Este vorba de mult-asteptata Tesla Roadster, model construit in colaborare cu Lotus.

Ineditul model Tesla Roadster a fost lansat astazi, dupa indelungi asteptari. Spiderul electric desenat, creat si produs in colaborare cu Lotus va fi disponibil in prima faza pe piata americana din primavara anului viitor.

Date tehnice: viteza maxima 210 km/h, acceleratie 0-100 km/h in circa 4 secunde. Motorul electric dezvolta 251 CP, zona rosie a turometrului incepand de la 13.500 rpm. Valoarile cuplului motor sunt si ele senzationale: 240 Nm incepand de la 0 rpm, curba scazand treptat, la 13500 rpm cifrele indicand 95 Nm. Curiozitate: Tesla Roadster dispune de un sistem de transmisie cu doua trepte plus marsarier (in prima treapta se ajunge la 115 km/h). Autonomia de 400 de kilometri ar trebui sa fie mai mult decat multumitoare pentru oa masina eminamente sport. Bineinteles, cand vorbim de voiaje lungi, timpul de reincarcare ar putea fi o problema: daca bateriile sunt goale, acestea pot fi incarcate complet in circa trei ore si jumatate.

Lipsesc inca informatiile despre pretul noului model, dar se vorbeste de circa 80.000 de dolari, Tesla Roadster plasandu-se la nivelul lui Carrera S. Urmatorul proiect de acest tip va fi reprezentat de crearea unei berline electrice, care va iesi pe piata cel mai devreme in 2008 si care va costa � probabil � mai putin.

Un articol de Mircea Mester
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.