Studiile arata ca telefonul mobil este la fel de periculos ca si alcoolul, daca este folosit in timpul condusului.

Universitatea din Utah a realizat un studiu prin care se arata ca folosirea telefonului mobil la volan poate fi la fel de nociva pentru siguranta traficului ca si condusul sub influenta bauturilor alcoolice.

Numai putin de patruzeci de voluntari au fost supusi la trei categorii de teste efectuate la un simulator de condus. La primul test subiectii au fost nevoiti sa conduca in timp ce vorbeau la telefonul celular manual, la al doilea au folosit sistemul hand-free, iar la al treilea voluntarii au condus cu o alcoolemie de 0,08 la mie.

Rezultatele au aratat ca utilizatorii de telefoane mobile manuale, care conduceau la o viteza mai mare decat media, au avut o reactie mai mica cu noua procente decat cei care nu folosesc telefonul mobil. Ba mai mult, trei dintre subiecti au lovit masinile virtuale din fata lor. Nici unul dintre soferii care au consumat bauturi alcoolice nu au acrosat masina virtuala, desi au testat si condusul mai agresiv.

Un articol de Robert Gherghe
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.