Volkswagen a prezentat lumii cel mai nou concept: XL Sport, un hibrid interesant intre un coupe sport si o motocicleta.

Propulsat de un motor V2 de 1.2 litri imprumutat de la Ducati Superleggera, motocicleta cu cel mai bun raport greutate/puetre, Volkswagen a spart gura targului la Paris cu cel mai nou model al lor, XL Sport.

Volkswagen XL Sport are la baza modul VW XL1, prezentat de constructorul auto drept cel mai economic din lume. Noul concept este un derivat al fratelui sau mai mic, dar bazat pe sportivitate. Astfel, caroseria a fost modificata pentru a se potrivi cu alura de masina sportiva.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Dotat, cum spuneam, cu un motor V2 de 1.2 litri si cu un propulsor care produce lejer 200 CP, masina poate ajunge lejer la 100 km/h in 5.7 secunde. Viteza maxima atinsa este de 270 km/h

Daca despre VW XL1 nemtii spuneau ca este cea mai economica masina din lume, despre XL Sport nu au spus deocamdata nimic in acest sens.

Desi aflat inca in faza de concept, VW XL Sport va intra cat de curand in productie. Pretul nu a fost inca facut cunoscut.

Mai multe imagini puteti vedea in GALERIA FOTO


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.