Yuppy 8 Iulie 2019 17:38 de Clara Vacaru
Niciunul dintre candidatii unui liceu tehnologic din Ramnic care s-au inscris la prima sesiune a bacalaureatului nu a reusit sa promoveze examenul, conform rezultatelor inainte de contestatii, publicate luni pe site-ul Ministerului Educatiei.

Potrivit sursei citate, 19 din cei 24 de absolventi ai Liceului Tehnologic "Capitan Nicolae Plesoianu" care s-au inscris la examen s-au prezentat la probele scrise, cea mai mare medie obtinuta de acestia fiind 5,8.

Rezultate slabe au obtinut si absolventii Liceului Teoretic din Maciuca, unde din 17 inscrisi au obtinut medii peste 6 doar 2 candidati, scrie Agerpres.

La polul opus in ceea ce priveste promovabilitatea se situeaza Colegiul National de Informatica "Matei Basarab" din Ramnicu Valcea, unde din cei 187 de elevi inscrisi au picat 3, iar 98 dintre cei care au promovat au medii intre 9 si 9,90.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Valcea, Adina Dobrete, a anuntat ca promovabilitatea la prima sesiune a bacalaureatului inainte de contestatii, in judetul Valcea, este de 64,70%, in crestere cu aproape trei procente fata de anul trecut, insa niciunul dintre candidati nu a obtinut media 10.

Cea mai mare medie din Valcea este de 9,96 si a fost obtinuta de eleva Dina Stefania Gabriela de la Liceul "Constantin Brancoveanu" din Horezu. Reprezentantii ISJ Valcea au precizat ca spera ca elevii valceni sa obtina si medii de 10 in urma contestatiilor, in judet, din cei circa 2.700 de candidati inscrisi la examen, circa 350 avand medii peste 9.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.