Yuppy 5 Iulie 2019 15:11 de Clara Vacaru
Directia de Sanatate Publica Botosani face verificari in cazul primarului comunei Vorniceni, Toader Leampar, care a decedat, joi, in unitatea spitaliceasca din orasul Saveni, la scurt timp dupa ce a fost consultat, a declarat, vineri, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Potrivit acesteia, asigurarea continuitatii liniilor de garda si a unui act medical de calitate tine de managementul spitalului.

"Organizarea activitatii medicale intr-un spital tine de managementul spitalului. Asigurarea continuitatii liniilor de garda si tot ce tine de asigurarea unui act medical de calitate si corespunzator. Pana la urma, astept un raspuns de la DSP Botosani care verifica modul in care s-au desfasurat lucrurile. Am inteles ca acolo exista o sectie exterioara, a fost un spital transformat in sectie exterioara, ca exista doua sectii teoretic - paturi de medicina interna si pediatrie. Vreau sa vad exact cu functioneaza, daca sunt medici, care este numarul de cazuri, pentru ca eu din ceea ce am vazut exista doi medici acolo, unul din medici era in concediu de odihna, altul in concediu de boala. Spuneau ca cel care a mers in concediu de boala este din cauza epuizarii. Eu am verificat prezentarea la camera de garda - avea un numar mic de cazuri, nu se putea compara cu o unitate de primiri urgente. Vreau sa aflu adevarul. Continuitatea asistentei medicale intr-o unitate sanitara este asigurata de management. Daca exista un caz de urgenta, pentru ca exista posibilitatea ca un medic sa fie ocupat cand se prezinta cineva la camera de garda, exista apelul la 112 care iti poate aduce un echipaj de ambulanta sau SMURD", a afirmat Pintea, la sediul Ministerului Sanatatii.

Primarul comunei Vorniceni din judetul Botosani, Toader Leampar, a decedat, joi, in unitatea spitaliceasca din orasul Saveni, la scurt timp dupa ce a fost consultat de cadrele medicale. (Citeste si: Botosani: Un primar a murit la spitalul din Saveni, unde nu a gasit niciun medic)


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.