Yuppy 3 Iulie 2019 13:43
Legea privind votul in diaspora a fost adoptata miercuri de Camera Deputatilor, care este for decizional, cu 228 de voturi pentru, unul - impotriva si 19 abtineri.

Laurentiu Leoreanu (PNL) a enumerat schimbarile care se vor aplica la urmatoarele alegeri prezidentiale pentru alegatorii din diaspora, dupa ce actul normativ va fi promulgat de presedintele Klaus Iohannis: votul prin corespondenta, votul pe parcursul a 3 zile si prelungirea timpului de vot a celor care se afla la coada la ora 21.00.

"Pana acum au avut asigurata doar posibilitatea de a vota, dar vorbim de un drept constitutional, dreptul de a vota. Partidul National Liberal a avut mai multe propuneri, iar cele mai importante au fost adoptate in acest proiect. Vorbim despre votul prin corespondenta, vorbim de votul anticipat pe parcursul a 3 zile, vorbim de prelungirea timpului de vot pentru cetatenii care se afla la sectie in asteptare pentru a vota si au depasit ora 21.00 pana la ora 23.59 de minute, vorbim de multiplicarea sectiilor de vot, acolo unde experientele precedente ne arata ca este necesara multiplicarea acestora.

De asemenea, creste numarul cabinelor de vot, a stampilelor, acest lucruri fiind cuprinse in proiectul de lege adoptat", a spus deputatul PNL, potrivit Stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.