Social 20 Iunie 2019 13:18
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata, in mare parte din tara.

Pana la ora 23:00, "in Banat, Crisana, Maramures, Moldova, in vestul Dobrogei si local in Muntenia si Transilvania, precum si in zonele montane si submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40...60 l/mp", arata meteorologii.

Informare meteo de instabilitate atmosferica

In egala masura, pana vineri la ora 23:00 mai este in vigoare o informare meteo: "Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp, iar pe arii restranse 35...40 l/mp.

Disconfortul termic se va mentine ridicat in orele amiezii, cu precadere in zonele de campie, iar pe arii restranse indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.