Yuppy 2 Iunie 2019 17:23 de Clara Vacaru
Marcel Romanescu, primarul din Targu Jiu si presedintele PNL Targu Jiu,  îi cere demisia lui Ludovic Orban din fruntea partidului, dupa declaratiile acestuia privind impozitarea domeniului IT.

"Solicit demisia lui Ludovic Orban din functia de presedinte al Partidului National Liberal! Ca cetatean al Romaniei care crede in oprirea declinului si in restartarea in bine a tarii lui, ca presedinte al PNL Targu Jiu si ca primar ales de romani patrioti, intr-unul dintre cele mai rosii judete ale tarii – Gorj - luand act de declaratiile impardonabile ale domnului Ludovic Orban, care doreste diminuarea veniturilor IT-istilor care n-au plecat, inca, din Romania, consider ca dansul nu mai reprezinta valorile si principiile liberale si ca nu mai poate ramane nici o zi in fruntea Partidului National Liberal”, sustine Marcel Romanescu.

Liderul PNL Tirgu Jiu crede ca mii de IT-isti din Romania ar pleca la munca in strainatate daca s-ar aplica propunerea lui Ludovic Orban.

"Nici un bun roman nu poate cere si nu poate anunta demararea unor masuri legislative care sa genereze amplificarea exodului specialistilor IT din Romania si impovararea suplimentara a mediului privat, care este oricum sufocat la maxim prin masurile falimentare luate de coalitia PSD-ALDE. Caci o crestere a pretului serviciilor din domeniul IT induce in mediul privat efecte similare cu ale scumpirii carburantilor. Intr-o Romanie in curs de informatizare, orice afacere depinde din ce in ce mai mult de anumite prestatii IT, a caror scumpire ar genera efecte negative in lant. Nu mai punem la socoteala un alt efect pervers: alte cateva mii de IT-isti din Romania ar lua, si ei, drumul Occidentului”, a mai scris liderul PNL Targu Jiu.

Facilitatile fiscale acordate acestui sector au facut din Romania al doilea furnizor de software si servicii din regiune, dupa Polonia, si ne-au dus in top 10, in Europa! Deci, vorbim de un sector deosebit de important, care merita toata atentia, care trebuie incurajat si ajutat sa se dezvolte. Vorbim de o adevarata industrie, care produce sume uriase in toate statele civilizate si pentru care noi, liberalii, dorim sa identificam si alte masuri de sustinere”, a mai scris Marcel Romanescu.

Aceasta ultima declaratie a domnului Ludovic Orban incheie un lung sir de pozitionari politice fie anemice, fie nefericite, care i-au facut pe multi sa confunde, in mod nedrept, PNL-ul cu PSD-ul si cu ALDE, si sa eticheteze acest partid national si istoric drept . Am ajuns in situatia in care noi, liberalii, ne punem singuri piedica in lupta cu un PSD dezorientat si decapitat, macinat de lupte interne, dar care va continua sa-si mentina influenta asupra unor categorii largi de cetateni, ajutat de declaratiile prostesti ale unui presedinte PNL slab, care nu intelege mediul de afaceri. O astfel de persoana nu-si merita locul in fruntea Partidului National Liberal, si consider ca ar trebui sa-si prezinte de urgenta demisia", a mai spus liderul PNL Tirgu Jiu.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.