Yuppy 24 Mai 2019 15:42
O femeie de 41 de ani, sotia unui preot din municipiul Bacau, a murit, miercuri, dupa ce s-ar fi aruncat din ambulanta cu care era transportata catre spital, dupa un accident.

Profesoara intrase cu masina intr-un gard, iar echipajul de la Serviciul de Ambulanta a venit sa o preia la spital, in jurul orei 2-30. In timpul transportului, femeia s-a aruncat din ambulanta, scrie Adevarul.ro.

Ea a suferit un traumatism cranian si a murit dupa cateva ore, la spital.

"In jurul orei 2.30 a venit un apel la 112, pentru o persoana cam agitata, care a intrat cu masina intr-un gard, pe Calea Moldovei, din municipiul Bacau. S-a deplasat la fata locului un echipaj, asistent cu ambulantier, care a preluat pacienta de la echipajul de Politie, asezand-o in ambulanta. In timp ce se deplasa spre spital si in timp ce asistenta medicala completa date despre pacienta, aceasta s-a aruncat din ambulanta si si-a produs un traumatism cranio-cerebral cu pierderea starii de constienta. Pacienta a fost transportata la Spitalul Judetean Bacau, de aceeasi ambulanta. A decedat la spital, dimineata", a declarat Georgiana Andronic, medic in cadrul SAJ Bacau, pentru Mediafax.

Femeia a fost lasata singura pe targa, iar asistenta a preferat sa stea in fata langa sofer, in loc sa ii fie alaturi.

Reactia ministrului Sanatatii

"Regulile sunt extrem de clare, sa stea in spate, langa pacient. Pacientul nu are voie sa fie lasat singur in spate, in ambulanta. Este uluitor, deci clar, pedeapsa trebuie sa fie cea mai drastica", a declarat Sorin Pintea.

Politia a deschis o ancheta pentru a stabili cu exactitate cine este vinovat pentru decesul femeii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.