Yuppy 8 Mai 2019 15:16 de Clara Vacaru
Fostul primar al Constantei a fost retinut de autoritatile din Madagascar, unde se afla inca din 2017.

Radu Mazare a fost retinut joi de autoritatile din Madagascar, afirma surse din politie. Avocatul sau sustinea acum un an ca fostul primar al Constantei a primit protectia autoritatilor din tara africana.

Mazare a fugit in Madagascar cu toate ca era supus controlului judiciar. Pe 3 mai, magistratii instantei supreme l-au condamnat pe Radu Mazare la 9 ani si 10 luni ani de inchisoare, in dosarul „Polaris”, decizia nefiind definitiva.

In urma cu un an, Mazare afirma intr-un comunicat ca se felicita ca a plecat.

"In fapt, spun ce am mai spus, vina mea este una singura: am fost un lider neaservit si incontrolabil pentru Servicii, ca atare o tinta permanenta a Politiei Politice din Romania! In atare situatie concluzia mea personala este una singura: ma felicit ca am plecat dintr-o tara in care justitia poate si achita si condamna o persoana in acelasi timp, pentru exact aceeasi acuzatie, cu acelasi obiect, dar in doua dosare diferite! Asta-i tara? Asta-i justitie? Asta-i dreptate?", transmitea Radu Mazare in 16 mai 2018, dupa ce Tribunalul Constanta il condamnase la sase ani si jumatate de inchisoare pentru ca a vandut la un pret subevaluat doua terenuri din Mamaia.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.