Yuppy 27 Aprilie 2019 21:41 de Clara Vacaru
Lumina Sfanta de la Ierusalim il reprezinta pe Mantuitorul Hristos, care a spus despre sine insusi "Eu sunt Lumina Lumii!", a afirmat, sambata, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Timotei Prahoveanul, la Aeroportul Henri Coanda.

Lumina Sfanta de la Ierusalim a fost adusa in tara, sambata seara, cu un avion special, de catre o delegatie a Patriarhiei Romane, condusa de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Timotei Prahoveanul.

"Lumina Sfanta de la Ierusalim il reprezinta pe Mantuitorul Hristos, care a spus despre sine insusi 'Eu sunt Lumina Lumii!'. Cel ce-mi urmeaza nu va umbla intru-ntuneric, ci va avea Lumina Vietii", a spus PS Timotei.

Arhiepiscopul a mentionat ca Lumina de la Sfantul Mormant "ne aduce aminte noua de lumina credintei, de lumina faptelor bune, de lumina pe care o primim ascultand si, mai ales, implinind cuvintele lui Iisus Hristos".

"Lumina aceasta ne vorbeste insa despre Lumina cea Neinserata a Imparatiei lui Dumnezeu. Aceasta Lumina va fi oferita tuturor celor care il iubesc pe Domnul, adica Fiilor Luminii. Fiii Luminii sunt cei care implinesc cuvantul lui Dumnezeu, cei care-si iubesc aproapele, cei care reusesc sa-si ierte aproapele, cei care iubesc Biserica si, in general, cei care fac faptele Luminii. Iar Fiii Intunericului vor fi izgoniti afara, adica intr-un loc in care nu vor avea comuniune cu Dumnezeu", a explicat ierarhul.

Lumina Sfanta, adusa azi de la Ierusalim

El a mai spus ca la Ierusalim au fost prezenti foarte multi romani.

"Va marturisim tuturor ca la Ierusalim au fost prezenti foarte multi romani, veniti nu doar din tara, din locuri diferite ale Romaniei, ci si din diaspora, foarte multi veniti din intreaga Europa si chiar de dincolo de Ocean, asa cum s-au adunat altadata la Ierusalim dintre toate neamurile, bucurandu-se atunci de Pogorarea Duhului Sfant. Noi ne bucuram de Ziua Invierii si de o permanenta pogorare a harului Duhului Sfant peste toti cei care il iubesc pe Domnul", a mai spus PS Timotei Prahoveanul.

El a urat tuturor celor prezenti sa petreaca Sfintele Sarbatori de Paste cu bucurie si pace.

"Dorim tuturor celor prezenti, reprezentantilor eparhiilor din tara, reprezentantilor canalelor media sa fie, deopotriva, Fii ai Luminii si Urmatori ai Mantuitorului Hristos. Si dorim sa petreceti aceste sfinte sarbatori cu bucurie si pace intru multi si binecuvantati ani!", a urat arhiepiscopul.

Citeste si:
Învierea Domnului, sărbătorită de mii de credincioși în bisericile...
Învierea Domnului,...

Din delegatia Patriarhiei Romane au facut parte, alaturi de PS Timotei, consilierii eparhiali ai Arhiepiscopiei Bucurestilor pr. Costinel Ailioaie si arhid. Aurel Vlaicu si monahul Andrei Nechifor, consilier patriarhal.

Patriarhul Daniel va oferi Lumina Sfanta clerului si credinciosilor prezenti la slujba de Inviere oficiata la Catedrala Patriarhala, de la ora 24:00.

Lumina Sfanta de la Ierusalim va fi dusa cu trei avioane de mici dimensiuni la Iasi, Timisoara, Satu Mare, Sibiu, Cluj, Baia Mare si Roman.

Lumina Sfanta de la Ierusalim a coborat sambata, in jurul orei 14,30, fiind impartita apoi credinciosilor de Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.