Yuppy 5 Aprilie 2019 15:37 de Clara Vacaru
Timeea Petrescu, o eleva de 12 ani, originara din Craiova, a fost acceptata in Mensa, organizatia persoanelor cu un coeficient de inteligenta foarte ridicat.

Eleva, care locuieste cu parintii in Anglia de cand avea patru ani, a obtinut 162 de puncte la testul IQ si a fost anuntata ca face parte din grupul 1% cei mai deştepţi oameni din lume. Timeea Petrescu este eleva este in clasa a VII-a la Mathematics & Sciences College Heathland.

"A fost uimitor si neasteptat ca are un scor IQ atat de mare. 140 de puncte IQ este considerat a fi al unui geniu. Ea a obtinut 162 de puncte IQ. La testul respectiv au participat in prima etapa 40 de copii de clasa a VII-a si 50 de elevi de clasa a XII-a. Au trecut mai departe sapte copii, printre care si ea, care a reusit sa treaca testul cel mai dificil si a fost acceptata in cadrul organizatiei Mensa“, a spus Florentina Petrescu, mama elevei, potrivit gds.ro.

Adolescenta este pasionata de citit, de arhitectura si cultura Japoniei si a Coreei de Sud. Parintii spun ca a ajuns chiar sa scrie si sa citeasca in japoneza si coreeana. „Este pasionata de tot ceea ce inseamna Japonia si Coreea. Ca sa afle cat mai multe despre aceste tari, a ajuns sa invete singura coreeana si japoneza“, a mai spus mama elevei.

Timeea a inceput scoala la 4 ani

Eleva a început scoala de la 4 ani, conform sistemului educațional britanic, moment in care stia doar cateva cuvinte în limba engleza. "Aici sistemul de invatamant este altfel. La trei ani fac gradinita si la patru ani merg la scoala. Stia atunci doar cateva cuvinte in limba engleza, dar dupa sase luni a vorbit fluent. Si rezultatele la scoala sunt foarte bune. Are calificativul «excelent» la toate disciplinele, iar matematica este punctul ei forte. Nu ne ocupam de teme. Ea sta la scoala in intervalul orar 9.00-15.00 si vine cu temele si lectiile invatate. Nu ii ia foarte mult sa se pregateasca pentru ziua urmatoare. Intr-o jumatate de ora rezolva cu temele scrise. Nici nu au foarte mult. De exemplu, la matematica au o problema sau doua de rezolvat pentru ziua urmatoare. Calitatile ei au fost observate si de profesorii de la scoala, care au recomandat-o pentru testarea IQ-ului de catre cei de la Mensa. Este mereu in cautare de noi informatii. Acasa ii place sa citeasca foarte mult. Citeste si noaptea. De asemenea, mai joaca rugby, se plimba cu prietenii sau asculta muzica coreeana", a spus Florentina Petrescu.

Citeste si:
Ce e bine să știi dacă vrei să te muți în Craiova
Ce e bine să știi dacă vrei...

Timeea are planuri pe termen lung. "Vrea sa devina avocat sau psiholog si isi doreste sa devina studenta la Oxford. Fiind acceptata de cei de la Mensa, are sanse la marile universitati din lume si optiunile ei se indreapta acum spre Oxford sau Cambridge", a mai spus mama elevei.

Parintii fetei s-au mutat in Anglia in urma cu opt ani, pentru un trai mai bun, iar in prezent au in Londra un restaurant cu specific romanescu si un magazin cu produse romanesti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.