Yuppy 20 Martie 2019 15:21 de Clara Vacaru
Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca a avut o discutie cu vicepresedintele Cubei, cu ministrul Sanatatii si ministrul de Finante din aceasta tara privind incheierea unui acord prin care ar urma sa se aduca in Romania un medicament impotriva cancerului pulmonar.

"Este vorba despre un medicament impotriva cancerului pulmonar. Exista mai multe tipuri de medicamente impotriva cancerului pe care cubanezii le produc, dar pe mine personal si pe domnul ministru Teodorovici ne interesa un tip anume care, foarte interesant, este in studii clinice in America, desi americanii au embargou. Au impus un embargou si totusi acest vaccin este in studii clinice in America. (...) Am avut o discutie cu partea cubaneza, cu vicepresedintele Cubei, cu ministrul Sanatatii, ministrul de Finante de acolo si am agreat un acord (...). Acordul a fost agreat de MAE si de Ministerul de Externe cubanez urmeaza sa stabilim data cand ne vom duce sa il semnam acolo impreuna cu procedura prin care vom putea aduce aceste medicamente in Romania", a declarat Sorina Pintea, marti seara, la Romania TV, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, Romania va trebui sa astepte pana cand acel medicament va trece de perioada de studii clinice, proces care ar putea dura aproximativ un an.

"Fiind stat al UE va trebui sa asteptam pana cand aceste medicament va trece de perioada de studii clinice si este foarte bine ca este in studii clinice in America pentru ca avem posibilitatea sa il aducem in Romania. Din punctul meu de vedere, poate dura cam un an aceasta poveste. Este un medicament foarte bun", a mai afirmat ministrul Sanatatii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.