Yuppy 1 Martie 2019 16:58
Un tanar in varsta de 19 ani a decedat la spital dupa ce, joi seara, s-a spanzurat in grupul sanitar din camera de detentie din arestul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, dupa o tentativa nereusita de evadare.

Originar din comuna Bobota, adolescentul fusese, initial, retinut de politisti pentru talharie, mai multe furturi auto si conducere fara permis.

Activitatea sa infractionala a inceput in 2018, atunci cand, in noaptea de 15 spre 16 august, impreuna cu un minor de 15 ani, au deposedat prin violenta un barbat, de 45 de ani, de autoturismul personal, fapta fiind comisa intre localitatile Bobota-Zalnoc, iar autorii fiind pasageri in autoturism. Dupa comiterea faptei, cei doi si-au continuat deplasarea, fiind identificati in municipiul Bucuresti.

Ulterior, in noaptea de 31 august spre 1 septembrie, impreuna cu alti doi minori, au mai sustras cinci autoturisme de pe raza localitatilor Sarmasag, Girceiu, Bobota si Hodod, judetul Satu Mare. Niciun autoturism nu era asigurat, iar cheile erau in contact. Trei dintre acestea au fost gasite pe raza localitatii Bobota si doua in comuna Dobrin. In data de 2 septembrie, tanarul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

In acest an, pe 28 ianuarie, acesta a sustras o autoutilitara in Simleu Silvaniei, pe care a condus-o fara permis, fiind retinut de politisti in judetul Bihor. Pe 31 ianuarie a fost din nou arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Salaj, scrie Agerpres.

Activitatea sa infractionala a continuat cu o tentativa de evadare, el incercand sa fuga de sub escorta, marti, in timp ce era transferat la penitenciarul din Satu Mare. Tanarul a fost retinut in scurt timp de politisti si readus in arestul de la IPJ Salaj, din Zalau, pentru a fi cercetat pentru comiterea infractiunii de evadare.

Potrivit purtatorului de cuvant al de IPJ Salaj, Maria Cristea, joi, in jurul orei 15,30, adolescentul de 19 ani a fost gasit de colegul de camera spanzurat in grupul sanitar din camera de detentie. El a fost, initial, resuscitat de politisti si cadrele medicale, fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau.

Citeste si:
Bilanț MAI pentru weekendul de Rusalii
Bilanț MAI pentru weekendul...

"In noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 2,30, adolescentul a decedat", a precizat Maria Cristea.

Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, a informat purtatorul de cuvant al institutiei, Crin Bologa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.