Patriarhul Daniel va primi titlul de cetatean de onoare al Capitalei, potrivit unui proiect de hotarare semnat de Gabriela Firea si aprobat joi de Consiliul General. Distinctia va fi acordata "in semn de recunostinta pentru grija parinteasca de a incepe lucrarile de construire a Catedralei Mantuirii Neamului" si pentru "curajul de a construi si de a urma directia istorica a Regelui Ferdinand", scrie Hotnews.

"Pentru grija parinteasca a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel de a incepe realizarea lucrarii publice Catedrala Mantuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul Bucuresti, care va aduce in ansamblul ei atat Muzeul Crestinismului Romanesc, caminul pentru pelerini, un centru de diagnostic si tratament cat si un Centru de Conferinte, toate in incinta Catedralei noi.

Avand in vedere importanta si impactul benefic pe care il are realizarea acestui edificiu asupra cetatenilor Romaniei in special al locuitorilor Capitalei (...) Pentru curajul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel de a construi si de a urma directia istorica a Regelui Ferdinand care in anul 1920 a sustinut ca „Suntem datori sa ridicam in Capitala tuturor romanilor... Biserica Manturii Neamului ca simbol al unitatii sufletesti a intregului neam. (...)

Se confera titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti domnului Dan Ilie Ciobotea, pentru activitatea social-filantropica, liturgica si misionara desfasurata pe plan national si international”, se arata in proiectul de hotarare votat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de joi.

Catedrala Mantuirii Neamului a fost sfintita in 25 noiembrie, dar lucrarile nu au fost finalizate. Patriarhia Romana spunea ca pana la acel moment pentru Catedrala Mantuirii Neamului a fost cheltuita suma de 110 milioane de euro, cu tot cu TVA.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.