Oradea devine al doilea oras din Romania, dupa Sibiu, in care se introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless in mijloacele de transport public, in baza unei solutii implementate de catre o banca comerciala si o companie telecom.

Potrivit unui comunicat de presa al Bancii Comerciale Romane (BCR), colaborarea cu Telekom Romania va insemna promovarea unei solutii de plata cu carduri contactless Mastercard si Visa.

Astfel, incepand din aceasta luna, in toate mijloacele de transport ale societatii de transport local OTL din Oradea, orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, va putea sa-si achite instant calatoria, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile in mijloacele de transport in comun, scrie Agerpres.

Echipamentul de plata va elibera o dovada de plata, pe care utilizatorul trebuie sa o pastreze pana la coborarea din mijlocul de transport. Calatoria achitata contactless in autobuz nu este comisionata si are acelasi tarif precum cel perceput prin alte metode de plata deja existente.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.