Dupa ce, ieri, ministrul Justitiei a afirmat ca proiectul privind recursul compensatoriu a fost initiat de catre guvernul Ciolos si, prin urmare, nu si-l va asuma, Florin Iordache vine cu noi precizari. Acesta spune ca legea a fost modificata de actualul guvern si ca nu intelege de ce Toader nu aduce in discutie acest aspect.
"Proiectul este al tehnocratilor, dar care s-a modificat in Parlament. Nu am inteles pozitia lui Toader pe subiectul asta, ca am inteles ca s-a delimitat total, dar e intiativa Guvernului”, a spus Florin Iordache pentru libertatea.ro, intrebat cum comenteaza declaratiile ministrului Tudorel Toader, potrivit carora ministerul nu a sustinut forma adoptata in Parlament si o considera neconstitutionala.

Tudorel Toader da vina pe guvernul Ciolos pentru eliberarile pe baza recursului compensatoriu

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, da vina pe guvernarea tehnocrata pentru legea recursului compensatoriu.

"Simple precizari: In repetate randuri, am aratat urmatoarele: proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost initiat de catre guvernarea tehnocrata, faptul ca CSM (in componenta anterioara) l-a avizat si a propus considerarea zilelor ca fiind executate, ca a fost adoptat de Parlament, ca a intrat in vigoare la scurt timp dupa ce am devenit ministru si ca studiul de impact nu se face dupa ce legea intra in vigoare!”, a scris Tudorel Toader, pe contul sau de Facebook.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.