Yuppy 4 Ianuarie 2019 15:33
Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, a declarat vineri ca este o situatie "nefericita" provocata de Guvern faptul ca Romania a preluat Presedintia Consiliului Uniunii Europene fara a avea doi titulari de portofoliu.

"Este o situatie nefericita provocata de acest Guvern. Ei au adus Romania in situatia aceasta prin jocul acesta al remanierilor de la o saptamana la alta, de la o zi la alta, aratand si demonstrand o iresponsabilitate maxima. In acest moment, Romania nu are doi titulari de portofoliu in Guvern din cauza modului in care Liviu Dragnea intelege sa conduca PSD si intelege sa conduca Guvernul prin sedintele de la Comitetul Executiv al PSD. Liviu Dragnea trebuie sa inteleaga ca Guvernul Romaniei se conduce de la Palatul Victoria si se conduce prin respectarea Constitutiei", a spus Danca, la sediul Avocatului Poporului, unde a depus o solicitare de sesizare a Curtii Constitutionale asupra OUG 114/2018, potrivit Agerpres.

La randul sau, presedintele Comisiei juridice a PNL Bucuresti, Cristian Bacanu, a sustinut ca Guvernul nu a respectat principiul loialitatii cooperarii interinstitutionale.

"Exista un principiu - principiul loialitatii cooperarii interinstitutionale, pe care Guvernul nu l-a respectat. Asta inseamna ca, atunci cand se opereaza o remaniere sau se propun noi ministri, Guvernul are obligatia de a se consulta cu presedintele. Acest lucru nu s-a intamplat din culpa celor de la PSD si ALDE si din culpa Guvernului. Cu alte cuvinte, dupa 80 de ministri care au fost schimbati asa de usor in doi ani si efectele le vedem cu totii, s-a trezit presedintele cu aceasta propunere de remaniere fara nicio consultare prealabila. Asa ceva nu este posibil si asa ceva nu trebuie sa se intample intr-o democratie. Acest principiu al cooperarii loiale intre institutiile statului este prevazut si ca principiu in cadrul Uniunii Europene, nu este doar un principiu constitutional romanesc. Domnii de la Guvern ar trebui sa puna mana pe tratate si pe Constitutie si sa le citeasca", a explicat Bacanu.

Citeste si:
Audierile miniștrilor din Guvernul Ciolacu, în comisiile...
Audierile miniștrilor din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.