Custodele Coroanei Romane, Margareta, a transmis luni un mesaj tuturor romanilor, din toate colturile lumii, cu ocazia Craciunului, afirmand ca a facut legamant sa continue munca tatalui sau, Regele Mihai, pentru prosperitatea si stabilitatea Romaniei, pentru a consolida pozitia ei internationala.

''A trecut un an de doliu pentru familia si pentru tara noastra. Dupa Regina Ana, Regele Mihai a plecat la cele vesnice, lasand tristete si un mare gol in sufletele noastre. Dar parintii mei au trait fiecare zi a vietii lor convinsi ca pentru tara noastra exista un 'maine'. Mama mea spunea adesea: 'Maine este o noua zi!'. Asemenea ei, as dori sa va transmit cateva ganduri, inainte de a incepe un an nou'', si-a inceput Majestatea Sa mesajul.

Principesa Margareta, despre preluarea presedintiei Consiliului UE de catre Romania

''La cumpana dintre ani, avem ocazia sa contemplam trecutul, la un secol de la Marea Unire si de la incheierea Primului Razboi Mondial. In acelasi timp, avem datoria de a privi cu limpezime spre anul care vine, cand, pentru prima oara in istorie, Romania va avea presedintia Consiliului Uniunii Europene. Centenarul Marii Uniri a fost cea mai mare sarbatoare a intregului an. Dar Primul Razboi Mondial a fost o sangeroasa tragedie si Romania Mare a fost obtinuta cu un imens sacrificiu uman. De aceea, suntem uniti in sarbatoarea noastra fara triumfalism, dar cu mandrie nationala. Centenarul sfarsitului Marelui Razboi este si un moment de comuniune in Europa. Comemoram sacrificiul poporului nostru, dar onoram si memoria tuturor soldatilor din alte tari, atat dusmani, cat si aliati, care au luptat pe pamant romanesc acum un secol. Ne rugam pentru sufletele lor si ne alaturam restului continentului, spunand: nicio problema europeana nu va mai fi vreodata rezolvata prin violenta. Dupa caderea comunismului, in decembrie 1989, tatal meu a militat pentru integrarea Romaniei in NATO si in Uniunea Europeana, iar efortul lui s-a bazat pe intelegerea lectiei de istorie din secolul trecut. Europa intreaga si libera nu este un slogan politic, ci un element esential in protejarea pacii noastre'', a spus Custodele Coroanei, potrivit Agerpres.

Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, iar tara noastra va fi capabila sa incheie acest mandat cu succes, oricat de dificil ar fi acest lucru, este de parere Custodele Coroanei.

''Sunt sigura ca angajamentul nostru fata de Uniunea Europeana ramane constant si solid'', a adaugat ea.

Principesa Margareta, ''miscata de bunavointa'' exprimata de romani pentru Familia Regala

''Oriunde ma aflu, in localitatile tarii si in Republica Moldova, sunt miscata de bunavointa exprimata pentru Familia Regala, dar si de deschiderea fata de Institutia Coroanei, fata de capacitatea ei de a inspira si de a incuraja oamenii la fapte bune. Am facut legamant sa continui munca tatalui meu, pentru prosperitatea si stabilitatea Romaniei, pentru a consolida pozitia ei internationala. Toate acestea reprezinta o datorie care nu se incheie niciodata. Din adancul inimii doresc tuturor romanilor din tara, din Republica Moldova si din toate colturile lumii multi ani fericiti, cu sanatate si pace sufleteasca! Asa sa ne ajute Dumnezeu!'', si-a incheiat Majestatea Sa, Margareta, mesajul.
Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.