Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a avizat favorabil proiectul de buget pentru domeniul securitatii nationale si a aprobat Planul de inzestrare a Armatei 2019 - 2028, a anuntat, miercuri, presedintele Klaus Iohannis.

"Am analizat si aprobat o serie de masuri importante care privesc apararea tarii si securitatea nationala. Prima chestiune este aprobarea Planului de inzestrare a Armatei pentru perioada 2019 - 2028. Acest proiect a fost aprobat si obiectivul fundamental al acestui proces de inzestrare consta in dotarea structurii de forta cu tehnica si echipamente militare performante, compatibile cu echipamentele NATO. Programele de inzestrare care asigura interesele de securitate ale statului roman se refera in principal la urmatoarele: transportoare blindate pentru trupe, autoturisme de teren blindate si neblindate de tip usor, avionul multirol al Fortelor Aeriene, sistemul de rachete sol-aer cu bataie mare, vanatorul de mine, corveta multifunctionala, elicopterele de transport personal si cele echipate cu sisteme de salvare, evacuare medicala", a declarat seful statului, scrie Agerpres.

Presedintele a adaugat ca, in cadrul sedintei CSAT, a fost aprobat conceptul de constituire pe teritoriul tarii noastre a Comandamentului corpului multinational de sud-est.

"In final, am luat in discutie propunerile de buget prezentate de ministrul Finantelor, propunerile de buget pentru institutiile din domeniul securitatii nationale, proiect care a fost avizat favorabil de CSAT", a mai precizat Iohannis.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.