Un fost politist rus, care fusese deja condamnat la inchisoare pe viata pentru uciderea a 22 de femei, a fost declarat vinovat, luni, de alte 56 de crime, informeaza AFP.

Curtea regionala din Irkutk, in Siberia, l-a declarat pe Mihail Popkov vinovat de uciderea a 56 de femei in perioada 1992-2007, a anuntat biroul procurorului intr-un comunicat citat de agentia Interfax.

Cu 78 de crime in total, Mihail Popkov "bate cu mult recordul" altor doi cei mai cunoscuti ucigasi in serie din Rusia.

Mihail Popkov avea "o nevoie patologica de a ucide oameni", se spune in text. De asemenea, el a fost declarat vinovat de violarea a zece dintre victimele sale.

El a fost condamnat la o a doua pedeapsa de inchisoare pe viata.

Popkov fusese condamnat prima data in 2015, pentru uciderea si violarea a 22 de femei. Apoi, el a marturisit 59 de crime suplimentare, insa politia nu a putut demonstra adevarul spuselor sale decat in trei dintre acestea.

El isi ucidea victimele dupa ce le invita sa faca un tur noaptea, uneori intr-o masina a politiei, in afara orelor sale de lucru, langa orasul Angarsk.


In calitate de politist, Mihail Popkov participase chiar la anchete asupra unora dintre crimele lui, pentru a deturna suspiciunile, au dezvaluit colegii sai.

In final, el a fost arestat in 2012 la Vladivostok, Extremul Orient rus, identificat dupa o ancheta la scara mare, ce a presupus inclusiv analize ADN din partea locuitorilor ale caror masini corespundeau urmelor de pneuri lasate la locurile crimei.

Printre alti ucigasi in serie rusi, Andrei Cikatilo a fost executat in 1994 pentru uciderea a 53 de adolescenti si copii in perioada sovietica. In 2007, un alt ucigas in serie, Aleksandr Piciuskin, a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru uciderea a 48 de persoane la Moscova.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.