Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in legatura cu existenta unui focar de stafilococ auriu la Spitalul “Prof. Dr. Panait Sarbu” (“Maternitatea Giulesti”), care ar fi dus la infectarea a 23 de nou-nascuti.
"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in legatura cu existenta unui focar de stafilococ auriu la Spitalul „Prof. Dr. Panait Sarbu” („Maternitatea Giulesti”), care ar fi dus la infectarea a 20 de nou-nascuti. Sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a art. 22 si art. 34 din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica si dreptul la ocrotirea sanatatii. (...)

Potrivit celor relatate in presa, un numar de 20 de nou nascuti care au fost adusi pe lume la Maternitatea „Panait Sarbu" se afla internati la Spitalul "Grigore Alexandrescu", 15 dintre acestia fiind diagnosticati cu stafilococ auriu meticilino rezistent, pentru ceilalti probele aflandu-se in lucru. Mai mult decat atat, dupa data de 6 noiembrie 2018, un numar de 9 asistente si 2 medici din cadrul unitatii sanitare au fost depistati cu stafilococ auriu (purtatori sanatosi), astfel cum a relatat purtatorul de cuvant al Spitalului „Prof. Dr. Panait Sarbu
”", se arata intr-un comunicat de presa al Avocatului Poporului, potrivit Mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.