Initiativa legislativa impotriva violentei psihologice - bullying in scoli a fost adoptata de Senat, care este camera decizionala. Legea Educatiei Nationale a fost astfel completata cu o sectiune care prevede expres definirea si prevenirea bullying-ului, asistenta psihologica, dar si formarea si informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.

Astfel, violenta, care se poate manifesta fie fizic, prin comportamente repetate de lovire, piedici, imbranceli, plesnit sau alte forme asemenea, fie verbal, prin porecle, insulte, tachinari, intimidari, umiliri, va fi interzisa prin lege si se vor lua masuri ca aceasta sa fie combatuta in toate ciclurile educationale: primare, gimnaziale si/sau liceale.

Initiativa legislativa care defineste, previne si interzice violenta psihologica - bullying-ul a modificat si completat Legea educatiei nationale nr. 1/2011. Aceasta a fost adoptata, luni, de Senat in calitate de camera decizionala (L652/2018), spun deputatii PSD Andrei Pop, secretar al Comisiei pentru buget, finante si banci, si Petre-Florin Manole, din Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale, care se numara printre initiatorii legii.

Senatorii au votat initiativa in unanimitate. Legea Educatiei Nationale a fost astfel completata cu o sectiune care prevede expres definirea si prevenirea bullying-ului, asistenta psihologica, dar si formarea si informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.

Legea fusese adoptata de Camera Deputatilor in 31 octombrie, informeaza News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.