Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu este de parere ca ar trebui introdus bacalaureatul diferentiat, absolventii de liceu avand astfel posibilitatea de a alege intre un bacalaureat pentru accesul la universitate si un bacalaureat profesional.

"Eu cred ca la iesirea din liceu ar trebui sa ramana optiunea absolventului de liceu sa sustina un bacalaureat national, care sa ii permita accesul intr-o universitate, si o alta ruta, cu un bacalaureat tehnologic sau profesional, care sa nu-i permita accesul in universitate, subliniez acest lucru, dar care sa-i permita la nivelul urmator un acces intr-o forma de pregatire profesionala duala. Este un punct de vedere pe care eu pot sa-l exprim, dar voi tine cont de toate celelalte pareri", a declarat Ecaterina Andronescu, fara a preciza cand ar putea fi implementat bacalaureatul diferentiat, potrivit Hotnews.ro.

In 2012, Ecaterina Andronescu a sustinut schimbarea legii educatiei astfel incat elevii care termina liceul sa opteze pentru bacalaureatul national sau bacalaureatul profesional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.