Prim-vicepresedintele Pro Romania, Daniel Constantin, a comparat joi, intr-o conferinta de presa, declaratiile lui Ilan Laufer cu "un fel de impingere pe scari" de catre PSD, "dupa care l-au intrebat de ce se grabeste".

"As vrea sa fac o referire pentru ca am vazut si stiu ca este o tema de interes, peste tot, declaratiile pe care le-a facut domnul Ilan Laufer, de la sediul PSD. A fost un fel de impingere pe scari a domnului Laufer, sa declare ceva, dupa care l-au intrebat de ce se grabeste. L-am cunoscut personal. Am fost si colegi o perioada scurta, la nivelul guvernului, dar l-am cunoscut personal, cu multi ani in urma, pe domnul Laufer si putem sa-l banuim cu totii de foarte multe lucruri, dar nu ca nu este educat. E o persoana educata. Faptul ca a citit acele lucruri, mie imi arata foarte clar ca erau lucruri agreate la nivelul Partidului Social Democrat sau macar la nivelul conducerii. Domnul Laufer stie foarte bine sa vorbeasca liber. A simtit nevoia sa citeasca, dupa cum ati vazut, si asta pentru mine, repet, este un semnal clar, ca erau lucruri pe care le-au asumat la nivelul partidului, probabil intr-un moment de tensiune, dupa care, in mod clar, domnul Dragnea s-a delimitat de aceste declaratii, pe care, parca, le-ar fi auzit pentru prima data. Este regretabil ca domnul Laufer a facut acele declaratii si regretabil ca acele declaratii s-au facut cu sigla Partidului Social Democrat in spate si probabil cu acceptul celor din conducerea partidului", a precizat Daniel Constantin.

Acesta spune ca presedintele Klaus Iohannis nu poate fi acuzat de antisemitism, scrie Agerpres.

O spun la Sibiu, aici de unde vine presedintele Iohannis, nu au existat pana acum, fara a fi de o parte sau de alta, actiuni ale domniei sale - putem sa vorbim de alte actiuni, politice sau de alte actiuni pe care le-a facut presedintele, dar nu au existat actiuni care sa conduca la o astfel de concluzie, de antisemitism", a mai spus Daniel Constantin.
Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania - Cultul Mozaic (FCER-CM) a transmis joi ca respinge cu fermitate acuzatiile de antisemitism ale lui Ilan Laufer la adresa presedintelui Klaus Iohannis.

Marti seara, Ilan Laufer a afirmat in cadrul unei conferinte de presa ca refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul pentru numirea sa in functia de ministru al Dezvoltarii Regionale ar reprezenta "un nou act de antisemitism".

Citeste si:
Ministrul „Playboy” din Guvernul Tudose, pe primul loc la Camera...
Ilan Laufer, ministrul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.